Ben je op zoek naar een leuke vakantiebestemming of een interessante excursie in Nederland? Dan is er gelukkig vol op te kiezen! Nederland is een van de meest diverse landen van Europa als het gaat om natuur en omgeving per vierkante kilometer. In deze blog geven we je 4 interessante bestemmingen waar je naartoe kunt voor een lange vakantie of voor een kort datje weg.

#1: Schokland

Schokland is een voormalig eiland in de Noordoostpolder. Het verhaal achter het spookeiland is erg interessant! Kort samengevat was er een ziekte uitgebroken op het eiland en werd het in quarantaine gezet. Er waren nog een aantal andere voorvallen die er plaatsvonden en daarom besloot de gemeente Amsterdam (toen eigenaar van het eiland) om de bewoners van het eiland af te halen om ervoor te zorgen dat die ziekte in de kiem gesmoord werd. Het eiland is later ingepolderd en is nu een natuurmonument. Je kun Schokland bezoeken met of zonder gids en je kunt in circa 40 minuten langs de oude grens van het eiland wandelen.

#2: De Waddeneilanden

De Waddeneilanden zijn een uiterst bijzonder natuurgebied in het noorden van Nederland. Tussen Den Helder in het noordelijkste puntje van Noord-Holland en de wateren ten noorden van Friesland tref je de eilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Dit zijn echter de 5 bekendste en bewoonde eilanden. Verder zijn er nog andere kleinere onbewoonde eilanden en zandplaten, namelijk: Noorderhaaks, Richel, Griend, Rif, Engelsmanplaat, Simonszand, Rottumerplaat en Rottumeroog.

#3 strandvakantie in Nederland

De zomer is al lekker aangebroken in Nederland. Dat betekent dat ook het aantal strandbezoekers weer toeneemt. Dit is niet vreemd aangezien Nederland ook een paar erg mooie gebieden met stranden kent. Je kunt bijvoorbeeld genieten van ene heuse strandvakantie hier in Nederland in bijvoorbeeld Renesse, Zandvoort en diverse andere populaire plaatsen langs de westkust van ons land. Het weer in Nederland kan in Nederland soms ook voor verrassingen zorgen. Daarom kan het handig zijn om altijd voor een back-upplan te zorgen. Mocht je wakker worden in je hotel, en je ziet dat het giet, dan kun je alsnog van je dag genieten!