Hou je ervan om op vakantie te gaan en twijfel je al een tijdje of het handig is om een creditcard aan te schaffen dan kunnen de redenen in dit artikel je wel eens overhalen. Een creditcard biedt namelijk verschillende mogelijkheden tot het boeken van een vakantie. Vaak is een creditcard ook het meest geaccepteerde betalingsbewijs in het buitenland. Hieronder volgen drie redenen voor het nemen van een goedkope creditcard

1. Verzeker je aankopen

Eén van grootste voordelen van een creditcard is dat het je aankopen verzekert. Wil je een dure uitgaven doen in het buitenland dan kan dat prima met een creditcard. Mocht de aankoop kapot gaan dan ben je daarvoor verzekerd en kan je eventueel het geld terugkrijgen. En dat is natuurlijk altijd fijn. 

2. Mogelijkheid om een hotel en vliegticket te boeken

Zoals we al eerder beschreven kan je met een creditcard makkelijk een hotel en vliegticket boeken. Gelukkig accepteren steeds meer bookingsbedrijven een betaling via iDeal. Maar voor de meeste buitenlandse vliegtuigmaatschappijen is een creditcard nog altijd het meest gevraagd. Ook kan een hotel vragen om een borg achter te laten en dit wordt dan ook vaak van je creditcard afgeschreven. 

3. Auto of ander voertuig huren

Als je van plan bent om op vakantie een auto of een ander gemotoriseerd voertuig te huren dan wordt er ook vaak gevraagd om een borg. In sommige gevallen is het mogelijk om de borg cash te betalen maar het is ook mogelijk dat het bedrijf vraagt om een bedrag van je creditcard te reserveren. Zonder creditcard is het vaak lastig om een auto te huren. Dus als je dit idee hebt dan is het zeker handig om er een te hebben.

Houdt ook rekening met de verschillen tussen een prepaid creditcard en een normale. Een prepaid creditcard is handig omdat je zelf in de hand hebt wat je uitgeeft doordat je geld op de kaart stort. Echter, is het alleen niet mogelijk om alles met een prepaid creditcard te betalen.