Reizen vakanties

Autocheck voor je op vakantie gaat

Autocheck voor je op vakantie gaat

Geplaatst op

Je bent op vakantie met je Opel wanneer je dashboard een vreemd lampje laat zien en komt met pech langs de weg te staan. Een grote nachtmerrie voor veel vakantiegangers. Zeker wanneer je ter plekke geen goede hulp kan krijgen. Jaarlijks overkomt dit velen Nederlanders. Zonde, want zo komt je vakantie abrupt tot een einde. Autopech onderweg kun je goed voorkomen wanneer je goede voorbereidingen treft voor vertrek. Dit is geen leuk klusje, maar bespaart je veel stress onderweg. Veel mensen weten alleen niet wat ze moeten regelen voor ze vertrekken. In deze blog vindt je een aantal dingen waar je rekening mee kan houden voor je met een vertrouwd gevoel in de auto stapt voor je welverdiende vakantie.

De Weg, Auto, Ontwerpresolutie, Voertuig, Auto Op Weg

Controleer je auto

Natuurlijk kun je naar een garage voor onderhoud, maar voor vertrek kun je zelf ook een aantal controles uitvoeren om pech onderweg te voorkomen. Zorg voor voldoende ruitenwisservloeistof. In Nederland kun je dit bij bijna elk tankstation kopen en gemakkelijk bijvullen. Zeker wanneer je in de bergen rijdt waar er sneeuw valt wil je niet zonder ruitenwisservloeistof komen te zitten. Je bandenspanning kun je het beste controleren wanneer je net vertrokken bent voor je vakantie. Zo heb je de juiste spanning voor het gewicht dat je op dat moment meevoert tijdens je reis. Ook je koelvloeistof en olie peil kun je vooraf zelf checken en eventueel bijvullen.

Hulp bij pech

Ook in het buitenland wil je er zeker van zijn dat wanneer je pech hebt tijdens het rijden er een bedrijf is dat je komt helpen. Misschien moet je auto wel worden weggetakeld of heb je een reparatie nodig van een plaatselijke garage. Controleer daarom in hoeverre jij aanspraak hebt op hulp in het buitenland. Vooraf kun je dit vaak nog gemakkelijk en niet te duur aanpassen. Als je dit niet goed geregeld hebt kan je dit achteraf een hoop geld kosten.

Occasions

Wanneer je met een occasion op vakantie gaat betekent dit dat je je auto extra goed moet controleren. Voor Ford occasions kun je bijvoorbeeld het beste langsgaan bij de dealer van Ford zodat de auto een onderhoudsbeurt kan krijgen voordat je vertrekt. Zo verklein je de kans op pech op vakantie aanzienlijk.

Gerelateerde berichten

Hotel zeepjes: het kleine luxe detail in jouw gastbeleving

Stap na stap streeft elke hoteleigenaar ernaar om gasten een uitzonderlijke en gedenkwaardige ervaring te bieden. Eén van de subtielste, maar meest...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden