Reizen vakanties

Bespaar tijdens vakantie op je huurauto

Bespaar tijdens vakantie op je huurauto

Geplaatst op

Vlieg je naar je vakantiebestemming, maar wil je op locatie toch graag met een auto rondrijden? Bij de huur van een auto zijn er verschillende manieren om op de kosten te besparen. We geven een aantal voordelige tips.

 

Vergelijk bedrijven

Vooral rond vliegvelden is aan verhuurbedrijven vaak geen gebrek. Het kan dan ook vaak voordelig uitpakken om een aantal bedrijven met elkaar te vergelijken. Je kunt zelf de websites bezoeken, maar er zijn ook verschillende vergelijkingssites die je hierbij kunnen helpen.

 

Neem eigen extra’s mee

Ben je van plan een navigatiesysteem te gebruiken in de auto? Neem deze dan van huis mee. Of laat je bijrijder de navigatie op de telefoon gebruiken, in Europa betaal je tegenwoordig geen extra kosten meer voor roaming. Het huren van een systeem zorgt vaak voor flinke extra kosten.

 

Reserveer een vierdeurs

Is het verschil in prijs tussen een twee- en een vierdeurs bijna te verwaarlozen? Reserveer dan de grootste wagen. Verhuurbedrijven raken vaak als eerst de ‘budget’ auto’s in een klasse kwijt, de kans is dus aanwezig dat jouw auto niet meer beschikbaar is. In dat geval krijg je voor dezelfde prijs een grotere auto mee.

 

Zoek naar gratis annulering

Huur een auto die je gratis mag annuleren. Op deze manier kun je in de periode voor je vakantie een interessant aanbod zoeken, maar kun je er toch vanaf als je een goedkopere lastminute aanbieding voorbij ziet komen. Zo bespaar je kosten zonder dat je aanbetaling hoeft te doen.

 

Let op verplichte extra’s

Bij elk contract zijn er specifieke voorwaarden van toepassing. Elk autoverhuurbedrijf heeft een ander beleid. Let hierbij goed op vaste kosten, bijvoorbeeld voor de brandstof, voor het annuleren of voor schade aan de auto. Ook onbekende administratieve kosten komen regelmatig terug op de eindafrekening, dus zorg dat je bekend met de voorwaarden van de autoverhuur waarmee je in zee wilt gaan.

 

Hou ook de zomeraanbiedingen van verhuurders in de gaten. In Nederland kun je bijvoorbeeld bij Bert Jonk Autoverhuur een auto met onbeperkte kilometer huren.

Gerelateerde berichten

Hotel zeepjes: het kleine luxe detail in jouw gastbeleving

Stap na stap streeft elke hoteleigenaar ernaar om gasten een uitzonderlijke en gedenkwaardige ervaring te bieden. Eén van de subtielste, maar meest...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden