Reizen vakanties

De 5 leukste musea van Nederland

De 5 leukste musea van Nederland

Geplaatst op

In Nederland is er genoeg leuks te doen! Wat dacht je van het Oorlogsmuseum in Overloon of het beroemde Anne Frank huis in Amsterdam? In dit blog vertellen we je alles over de 5 leukste musea van Nederland.

Kröller-Müller museum

Het Kröller-Müller museum ligt in Otterlo (Gelderland) en bezit de grootste verzameling van de schilder Van Gogh; met ruim 90 schilderijen en 180 tekeningen. Ook andere topstukken van onder andere Pablo Picasso, Piet Mondriaan en Claude Monet kun je er vinden. Verder bevat het museum een beeldentuin, waar ruim 160 sculpturen staan van bijvoorbeeld Marta Pan en Pierre Hughe.

Anne Frank House

Heel geliefd bij buitenlandse toeristen is het Anne Frank huis. Door middel van foto’s en originele voorwerpen beleef je het verhaal van Anne Frank. Het museum is vrij klein en er moet ruim op tijd gereserveerd worden om toegang te krijgen; denk aan zo’n 2-3 maanden van tevoren.

Oorlogsmuseum Overloon

Het Oorlogsmuseum Overloon is een museum gericht op de tweede wereldoorlog in Nederland. Het is het grootste Tweede Wereldoorlog museum van Nederland met ruim 10.000m2 aan oppervlakte. De collectie bestaat uit diverse voertuigen, zoals Russische tanks, Duitse radarinstallaties en een echte B-25 Mitchell-bommenwerper. Ook is er een aparte expositie gewijd aan de Jodenvervolging in Nederland.

Nederlands Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum is gevestigd in Arnhem en bestaat uit een binnen- en buitenmuseum. Het is één van de beste bezochte musea van het land. Het museum vertelt het verhaal van Nederland door de eeuwen heen; hoe woonden en werkten de Nederlanders van vroeger? Hoe vermaakten ze zich en welke tradities hadden ze? Bij het Nederlands Openluchtmuseum wordt dit mooi in beeld gebracht met originele gebouwen zoals molens en boerderijen, waar ambachtslieden demonstraties geven aan het publiek.

Batavialand

Batavialand is een museum in Flevoland, waar het verhaal wordt verteld van Nederland en haar relatie met water. Water is natuurlijk een bron van voorspoed en handel geweest, maar ook een bittere vijand bij bijvoorbeeld overstromingen. Bij Batavialand ontdek je alles over de inpolderingen, overzeese handel en de specialistische kennis waar Nederland in het buitenland zo om bekend staat.

Gerelateerde berichten

Hotel zeepjes: het kleine luxe detail in jouw gastbeleving

Stap na stap streeft elke hoteleigenaar ernaar om gasten een uitzonderlijke en gedenkwaardige ervaring te bieden. Eén van de subtielste, maar meest...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden