Als je jouw server veilig wil hosten is het verstandig om je in te lezen over het gebruik van VPS-servers. Allereerst even een uitleg over wat VPS precies is en wat het met jouw server doet. Eigenlijk zorgt een VPS-server ervoor dat een fysieke server wordt onderverdeeld in verschillende (kleinere) virtuele servers. VPS-servers worden gebruikt door grote bedrijven als IBM en HP en kan dus voor jouw bedrijf erg aantrekkelijk zijn.  

Het hoeft ook helemaal niet duur te zijn. Het is al mogelijk om dit voor €10,- p.m. te doen op een veilige en betrouwbare manier. Een dergelijk abonnement kan je bijvoorbeeld aanschaffen op en van de beste VPS-servers. Er worden dan automatische back-ups gemaakt en je krijg toegang tot 1,024 mb aan RAM en een 50 GB SSD. 

VSP biedt vele features als kopieën van al je opgeslagen data, het veilig versturen van mails, backups, firewalls en nog veel meer! 

Door bij een provider een VPS-server te huren moet je eerst je domeinnaam registreren. Dit kan op de website van de provider. 

Tips om de beste provider te kiezen 

Er zijn enorm veel providers voor VPS-servers in Nederland, maar ook in Europa en de rest van de wereld. Hieronder daarom een aantal tips hoe je de beste provider voor jouw servers kan vinden! 

  1. Budget bepalen. 

Door een budget te bepalen kun je per provider kijken wat de mogelijkheden zijn voor welke prijs. Als je meerdere features wilt ontgrendelen betaal je uiteraard een hoger bedrag per maand..  

  1. Benodigde features bepalen. 

Je kan beschikken over features als Automatische Back-ups, Snapshots en monitoring. Bepaal wat jouw server aan features nodig heeft. Kleinere servers zullen genoeg hebben aan alleen de Automatische back-up functie en een wat lager RAM-geheugen. Om je benodigde RAM-geheugen te bepalen is het belangrijk om te achterhalen hoe groot jouw server is. Bedenk eerst hoeveel plug-ins jouw server gebruikt. Je zult ongeveer 1GB moeten rekenen voor 20 gebruikte plug-ins!  

Moet je een grotere server hosten. Dan zal het ook verstandig zijn om de features: Snapshots en Monitoring te gebruiken. 

  1. Kies de goedkoopste provider. 

De prijzen zullen verschillen per provider. Natuurlijk moet je ook letten op de betrouwbaarheid van de provider. Daarom hier een lijstje van betrouwbare providers: 

  • BladeVPS 
  • Mihos 
  • OVH 
  • Argeweb 

Door gebruik te maken van een VPS-server zorg je ervoor dat een grote server gebruikt wordt op verschillende kleinere virtuele servers. Met een VPS-server zijn alle virtuele servers onafhankelijk van elkaar. Als er dus iets mis gaat met een kleine virtuele server, ondervinden de andere virtuele servers hier geen problemen van. Ook worden alle virtuele servers onafhankelijk beveiligd. Zo kan er een fout optreden bij een virtuele server, wat geen gevolgen zal hebben voor de andere virtuele servers.  

De prijzen verschillen per provider en ook binnen de provider zullen er verschillende abonnementen zijn. Volg daarom de stappen eerder genoemd en zorg ervoor dat je de juiste VPS-provider gebruikt voor jouw server! 

Vele andere zijn je al voorgegaan! En bij vragen bieden veel providers ook goede klantenservice die jou zo snel mogelijk zullen voorzien van antwoorden op al je vragen!