Reizen vakanties

Highlights van Japan: go for it!

Highlights van Japan: go for it!

Geplaatst op

Japan wordt ook wel het land van de rijzende zon genoemd. Als vakantieland is het aan het stijgen in populariteit: het is echt een land van contrasten en Japanners zijn een erg vriendelijk volk. Hieronder staan 6 unieke bezichtigingen die je sowieso niet wilt missen als je naar Japan op vakantie gaat:

1.      Mount Fuji

Mount Fuji is een 3.776 meter hoge vulkaan op het eiland Hoshnu. Je kan het beste deze iconische vulkaan beklimmen van begin juli tot half september, omdat dan het officiële klimseizoen is. Van oktober tot half juni is klimmen naar de top zeer gevaarlijk vanwege extreme wind- en weersomstandigheden.

2.      Hiroshima

Hiroshima is één van de bekendste steden in Japan, doordat deze tijdens de Tweede Wereldoorlog is getroffen door een atoombom. De stad staat vol met monumenten ter herinnering van deze gebeurtenis, zoals het Peace Memorial Park. Hier staat het enige gebouw wat tijdens de inslag is blijven staan.

3.      Himeji Kasteel

In Himeji, een kleine stad tussen Osaka en Oakayama, staat het indrukwekkendste kasteel van Japan. Het is één van de oudste gebouwen uit de Sengoku-periode en staat sinds 1993 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het is gebouwd in de 14e eeuw en staat ook wel bekend als het Witte Reiger Kasteel vanwege zijn witte muren.

4.      Shiretoko National Park

Dit park, wat eveneens op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is het laatste stuk echte wildernis van Japan. Het ligt op het schiereiland Shiretoko-hanto en is ideaal voor wandelaars. Het park is zo uniek, omdat de kans groot is dat je geen andere mensen tegenkomt.

5.      Koyasan Tempel

Het Koya-san kloostercomplex is het hoofdkwartier van het Shingon-Boeddhisme en ligt op Koyasan, een 995 meter hoge berg ten zuiden van Osaka. Je kan een overnachting in een tempelaccomodatie boeken, waar je een voorproef krijgt van de levensstijl van een monnik.

6.      Kyoto

Kyoto is één van de mooiste steden van Japan en telt meer dan 17 bezienswaardigheden die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. In deze stad kan je echt de traditie, cultuur en tempels van Japan ontdekken. Overal vind je schitterende tuinen, paleizen en tempels. Er zijn mooie wandelroutes die je kunt volgen, die je langs allemaal bijzondere bezienswaardigheden brengen.

Kun je niet wachten tot je naar Japan gaat? Je kunt ook een beetje Japan in Nederland beleven. Door sushi te bestellen waan je je voor een moment echt even in Japan. Probeer dan meteen te oefenen om te eten met stokjes!

Gerelateerde berichten

Hotel zeepjes: het kleine luxe detail in jouw gastbeleving

Stap na stap streeft elke hoteleigenaar ernaar om gasten een uitzonderlijke en gedenkwaardige ervaring te bieden. Eén van de subtielste, maar meest...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden