Er is niets leukers dan met je gezin op vakantie gaan. Samen nieuwe herinneringen maken en leuke foto’s maken op het strand. De een wil het liefst zo snel mogelijk met zijn pasgeboren baby op vakantie terwijl de ander er niet aan moet denken. Op vakantie gaan met een baby heeft natuurlijk zijn voor-en nadelen. Kies je er toch voor om met de baby een reis te maken houdt dan rekening met de volgende zaken die in dit artikel worden toegelicht.  

Goed voorbereid zijn is het halve werk 

Sommige mensen kunnen erg gaan stressen wanneer ze op vakantie gaan. De koffer moet ingepakt worden, paspoorten mogen absoluut niet ontbreken en de reisdocumenten ook niet. Wanneer je met een baby op vakantie gaat moet je nog veel meer regelen. Babyspullen moeten ingepakt worden en wie weet heeft de baby wel een prik of paspoort nodig voor sommige landen. Dit soort zaken moet je ruim van tevoren weten zodat je daar rekening mee kan houden bij het kiezen van een vakantieland. Ons advies is reis in het eerste jaar niet naar al te verre plekken om de veiligheid van je baby te waarborgen.  

Houdt rekening met het soort vervoer 

Wanneer je eenmaal je bestemming hebt gekozen, is het tijd om te kijken met welk vervoer je daarheen wil. Heb je gekozen voor een ver land dan is een vliegtuig vanzelfsprekend. Koop van tevoren oordoppen voor je baby om de oren te beschermen. Baby’s zijn namelijk nog gevoeliger voor de luchtdruk dan volwassenen. Dit is ook één van de redenen waarom baby’s vaak huilen in het vliegtuig.  

Heb je voor de auto gekozen dan is het belangrijk om regelmatig te stoppen onderweg zodat je baby ook even uit de auto kan. Daarnaast is het goed om bij een huilbui even te stoppen langs de kant van de weg om je baby te kalmeren. Vaak kan zo een huilbui voor afleiding zorgen bij de bestuurder en dat is niet de bedoeling. Probeer als het mogelijk is ook een overnachting in een hotel te plannen zodat de baby ook lekker in een bedje kan liggen in plaats van de hele dag in de babystoel.  

Plan niet te veel uitstapjes in 

Eenmaal aangekomen in het vakantieland wil je het liefst zoveel mogelijk zien en doen. Dit is natuurlijk niet altijd mogelijk met een baby. Zorg er daarom voor dat je in ieder geval een goede kinderwagen bij je hebt die geschikt is om lange afstanden mee te wandelen en ook voorzien is van een dekentje en parasol voor de baby. Een goede kinderwagen van easywalker is daarom zeker aan te raden. Deze kinderwagens kan je ook nog eens makkelijk inklappen zodat het niet te veel ruimte in beslag neemt. Houdt verder ook rekening met de tijden waarop je baby moet eten en moet slapen en probeer tussendoor zoveel mogelijk te genieten van de vakantie. Ga samen als gezin naar het strand en laat je baby kennismaken met de zee en het zand. Dit zal gegarandeerd voor veel speelplezier zorgen. Let er wel op dat je baby niet te lang in de zon blijft want dat kan een zonnesteek opleveren.