Wanneer je kiest voor een vakantie in Portugal, kunnen tips voor het bezoeken van het land erg van pas komen. Als je nog niet eerder in Portugal bent geweest, dan ben je waarschijnlijk benieuwd naar de bekendste bezienswaardigheden en hot spots. Welke plekken mag je echt niet missen wanneer je naar Portugal gaat? Ook indien je liever het authentieke Portugal wilt leren kennen, en liever wegblijft van de toeristische trekpleisters, dan kun je ook passende tips vinden. Portugal vakantie tips zijn erg handig om vooraf door te nemen, zodat je de plekken kunt ontdekken die interessant voor je zijn en passen bij jouw persoonlijke vakantievoorkeuren. 

De mooiste bezienswaardigheden

Indien je voor het eerst naar Portugal reist, dan wil je waarschijnlijk zo veel mogelijk uit je reis halen en de belangrijkste highlights meepakken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om de hoofdstad Lissabon aan te doen. Er zijn oneindig veel bekende bezienswaardigheden te vinden zoals Castelo de São Jorge, de authentieke volkswijk Alfama en de verschillende monumenten in Belém. Ook Porto is een stad om aan te raden. Dit is de tweede stad van Portugal en wordt steeds populairder. Deze stad is zeer geliefd door het sfeervolle mooie oude centrum, de kleurrijke oude huizen en gebouwen, de kenmerkende ijzeren bruggen en de traditionele wijnkelders en port-boten. Wanneer je meer van zon zee en strand houdt, dan is de Algarve oftewel de Portugese zuidkust erg aan te raden.

Minder bekende mooie plekken in Portugal

Wanneer je al vaker in Portugal bent geweest of je wilt graag een authentiekere ervaring dan het bezoeken van de reguliere toeristische bezienswaardigheden, dan zijn er ook eindeloos veel minder bekende en mooie plekken om te bezoeken. Zo zou je bijvoorbeeld Monsanto aan kunnen doen, dat bekend staat als het meest Portugese dorp van Portugal. Ook kun je in Portugal één van de oudste steencirkels van Europa vinden,deze wordt Cromeleque dos Almendres genoemd. Wanneer je wilt genieten van ongerepte natuur en bergen, dan is het noorden van Portugal met het pure Serra da Cabreira erg aan te raden.