Voor wie nooit uitgespeeld wil raken op vakantie hebben we een aantal leuke tips. Van bordspelletjes tot leuke spellen voor in de auto. Je raakt op deze manier nooit verveeld. Daarnaast als ouder kun je de kinderen ook bezig blijven houden. Geen ruimte meer in de reiskoffer? Geen probleem, er zijn genoeg spellen waarbij je geen bord of speelstukken bij nodig hebt. We geven je graag de volgende vakantietips.

Extra plek over in de koffer?

Mocht jouw bagage het toelaten dan kun je ervoor kiezen om bordspellen mee te nemen. Denk hierbij aan een volledige Carcassonne big box set. Een spel inclusief met maar liefst 11 uitbreidingspakketten. Mocht je nooit gespeeld hebben, dan is het geen probleem om met dit pakket te starten. Zo heb je gelijk de uitdaging om alle varianten uit te proberen.

Geen enkel plekje over in de koffer?

Heb je de koffer helemaal volgepakt, maar wil je toch vermaak voor op reis of je kinderen bezig houden? Er zijn genoeg spellen te bedenken waar je gebruik kunt maken van je omgeving of makkelijk aan te schaffen attributen.

De reisbingo

Onderweg naar je vakantiebestemming kom je van alles tegen. Wanneer je naar buiten zit te kijken vanuit de auto of bus dan is er genoeg te zien. Denk maar aan de hoeveelheid Mc Donalds tekens of bepaalde soort auto’s. Maak voor jezelf en de anderen een bingo of een strippenkaart. Wie het eerst zijn of haar kaart vol heeft wint!

Kennisspelletjes

Je kunt ook een kennisspel spellen met niets minder dan simpelweg je eigen kennis. Daag elkaar uit om een hoeveelheid auto, dier, restaurantsoorten etc. op te noemen. Diegene die de meeste kan opschrijven wint! Daarnaast kun je het slingerspel spelen. Neem een voorbeeld aan voetbalnamen of diersoorten. Noem een naam of dier en met de laatste letter moet de volgende een naam of dier bedenken enzovoort. Diegene die geen nieuwe optie kan bedenken verliest.

Groepspelletjes op de mobiel

Je mobiele smartphone is een bron van vele diverse spelletjes. Je hebt dan niets minder nodig dan je mobiel. Denk hierbij aan 30 seconds met kaartjes op de mobiel of dobbelen met een dobbel app. Download je gewenste spellenapp en ga van start.

Leer nieuwe spelletjes kennen

Er zijn veel universele spelletjes te bedenken die in bijna elk land wel bekend zijn. Zo is er in elk land wel een Monopoly speelbord te krijgen in haar eigen taal. Sommige spelletjes zijn ook onderdeel van een buitenlandse cultuur. Wanneer je nieuwe lokale mensen leert kennen, vraag wat voor spelletjes ze zelf gebruikelijk spelen. Zo leer je geheel nieuwe spellen kennen waar je mogelijk nog nooit eerder van gehoord hebt!