Reizen vakanties

Tips en tricks voor het organiseren van een high tea

Tips en tricks voor het organiseren van een high tea

Geplaatst op

Wil je graag zelf een high tea organiseren maar heb je hier hulp bij nodig? Geen enkel probleem! Wij geven je hieronder graag enkele tips voor het organiseren van een high tea. Na het lezen van dit artikel ben je er helemaal voor om zelf een overheerlijke high tea te organiseren.

Aantal personen

Hoeveel mensen ben je van plan om uit te nodigen voor je high tea? Dat is uiteraard van belang om te bepalen hoeveel hapjes je moet maken. High tea’s bestaan meestal uit kleine hapjes, zowel zoet als hartig. Zorg er dus voor dat je een mix hebt van soorten hapjes, zodat er voor iedereen wat wils te vinden is. Check van tevoren ook of er mensen zijn met allergieën of speciale wensen. Denk hierbij aan vegan, glutenallergie of lactoseintolerantie.

Boodschappen doen

Maak van tevoren een boodschappenlijstje met alle ingrediënten die je nodig hebt en de hapjessoorten die je wilt gaan maken. Ben je van plan om alle hapjes zelf te maken of kun je een gedeelte ook bij een bakker of cateraar halen? Bedenk goed of dat je echt alles zelf wilt maken of ook een gedeelte hiervan vers bij een specialist gaat halen. Je kunt online bijvoorbeeld ook een high tea box voor meerdere personen bestellen, zodat je kant-en-klare hapjes hebt, gecombineerd met enkele hapjes die je zelf maakt.

Tafel dekken

Een mooi gedekte tafel is het halve werk. zorg ervoor dat de tafel mooi gedekt is met een vrolijk kleed, mooie placemats, een (thee)servies en voldoende schalen en etagères om alle hapjes mooi op te kunnen serveren. Kijk online eens rond voor ideeën voor het leuk dekken van de tafel voor een high tea.

Menukaart

Maak een menukaartje om te laten weten aan de genodigden wat voor hapjes je allemaal hebt gemaakt voor de high tea. Zo weet iedereen wat er allemaal gegeten kan worden, ook voor mensen die wellicht een allergie hebben of niet alles lusten. Zet deze menukaarten op tafel neer, zodat iedereen deze op zijn of haar gemak kan bekijken.Wil jij een High tea box bestellen in Utrecht? Dan doe je dat eenvoudig online. Zo maak je het jezelf een stuk makkelijker en hoef je niet alle hapjes zelf te maken, maar kan toch iedereen genieten van een heerlijke high tea bij jou thuis of op een locatie die jij hebt uitgekozen.

high tea organiseren

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden