Reizen vakanties

Veilig een scooter huren op vakantie

Veilig een scooter huren op vakantie

Geplaatst op

Scooter rijden is niet zo moeilijk, maar het vergt wel wat oefening. Zeker op vakantie is het zaak om goed op te letten als je scooter rijdt, omdat het verkeer in het buitenland chaotisch kan zijn. Daarnaast hebben die scooters vaak veel meer vermogen en een hogere snelheid dan scooters in Nederland. Om goed voorbereid een scooter te huren op vakantie, geven we in dit artikel tips waar je op moet letten als je voor het eerst op een scooter gaat rijden.

1.      Draag altijd een helm

Het maakt niet uit waar je op een scooter rijdt of hoe verlaten het gebied is, je weet nooit wat er gaat gebeuren. Op een scooter ben je erg kwetsbaar en het risico op verwondingen is groot. Draag daarom altijd een helm voordat je gaat rijden.

2.      Balanceren

Bij het scooter rijden gebruik je je benen als stabilisatie. Houd je benen altijd aan de grond als je de scooter start en rijd voorzichtig weg, waarbij je je voeten over de grond laat zweven totdat je genoeg snelheid hebt. Oefen bijvoorbeeld op een lege weg of parkeerplaats, zodat je gewend raakt aan het balanceren.

3.      Vloeiend gasgeven

Na het balanceren moet je wennen aan het gaspedaal en de mate waarin je de hendel moet draaien om met verschillende snelheden om te gaan. Houd de bewegingen rustig en voorzichtig. Met een grote draai aan het gaspedaal kan je anders zo maar op je rug belanden. Vooral bij elektrische scooters moet je opletten, die accelereren namelijk nog sneller dan een reguliere scooter.

Wees ook zorgvuldig als je remt. In tegenstelling tot te veel gas geven kan je juist voorover vliegen als je te hard remt. Probeer ook altijd beide remmen tegelijk te gebruiken. Hiermee voorkom je dat je alleen je voorrem gebruikt en verklein je de kans dat je over de scooter vliegt als je ineens hard moet remmen.

4.      Een passagier achterop

Een scooter besturen met iemand achterop is heel anders dan het besturen van de scooter als je er alleen op zit. Het extra gewicht maakt het moeilijker om door bochten te rijden en het evenwicht van de scooter te houden. Zorg er daarom altijd voor dat je eerst volledig in controle bent als je alleen op een scooter rijdt, voordat je een passagier achterop meeneemt.

5.      Het wegdek

Een andere factor waar je geen invloed op hebt, maar wel rekening mee moet houden, is het wegdek. Vooral buiten Europa zijn de wegen vaak minder goed. Zand en grind zijn bijvoorbeeld gevaarlijk als je scooter rijdt, omdat je gemakkelijk uit kan glijden. Pas je snelheid daarom altijd aan als je over zand- of grindwegen rijdt. Hetzelfde geldt voor wegen met gaten en kuilen: als je het stuur niet stevig vast hebt zou het uit je handen kunnen schieten.

Gerelateerde berichten

Hotel zeepjes: het kleine luxe detail in jouw gastbeleving

Stap na stap streeft elke hoteleigenaar ernaar om gasten een uitzonderlijke en gedenkwaardige ervaring te bieden. Eén van de subtielste, maar meest...

Lees meer

Wanneer naar de Ardennen? Seizoenshoogtepunten en evenementen

De Ardennen is een idyllische bestemming voor natuurliefhebbers, avonturiers en rustzoekers. Maar wanneer is de optimale tijd voor een bezoek? Dat...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden