Reizen vakanties

Voedselveiligheid tijdens je vakantie

Voedselveiligheid tijdens je vakantie

Geplaatst op

De voedselveiligheid bewaren is erg belangrijk. In deze blog geven we je een aantal tips hoe je dit overal en altijd kunt doen. Het klinkt wel spannend – Monetzuma’s Wraak, Delhi Belly – maar het is niet leuk als het toeslaat. Zelfs heel erg gevaarlijk. Gelukkig hoeft het niet vaak voor te komen. Je kunt gemakkelijk voedselvergiftiging kunt voorkomen wanneer je je aan een paar eenvoudige regels houdt:

Was je handen met zeep voor je gaat eten

Neem ontsmettingsmiddel mee voor het geval er geen zeep is. Neem ook antiseptische doekjes mee.

Drink water uit flessen of gesteriliseerd water.

Als het uit flessen komt, zorg dan dat het zegel intact is. Als je het niet zeker weet, kies dan voor koolzuurhoudend water uit flessen (de koolzuur is een teken dat het zegel intact is).

Schenk drankjes niet over ijs

Gebruik alleen ijs waarvan je weet dat het met gebotteld of gezuiverd water is gemaakt.

Gebruik water uit flessen, gesteriliseerd of gekookt water. (En poets je tanden niet onder de douche, want dan krijg je douchewater binnen).

Gebruik verpakte rietjes

Aangezien je dranken rechtstreeks uit de fles zult drinken (in plaats van ze over ijs te gieten), moet je de mond van de fles schoonvegen. Als je een rietje gebruikt, zorg er dan voor dat het schoon is. (Als je naar echt afgelegen ontwikkelingsgebieden gaat, kun je overwegen een paar verpakte rietjes mee te nemen).

Wees op je hoede voor rauw fruit en rauwe groenten

Als je in de verleiding komt om rauwe producten te eten, was en schil ze dan zelf, met gebotteld of gesteriliseerd water. Fruit dat je kunt schillen zonder het aan te raken (bijvoorbeeld bananen) is het veiligst. Vermijd salade.

Blijf uit de buurt van zeevruchten

De kans op besmetting is vaak groter dan bij ander voedsel.

Extra tip: choose hot, hotter, hottest!

Kies gerechten die stomend heet worden opgediend – vooral als je straatvoedsel probeert.

Stel dat je een avondmarkt met eetkraampjes bezoekt: kies gerechten die in water worden gekookt of die op een andere manier voor je neus worden gekookt en die onmiddellijk en gloeiend heet worden opgediend. Denk aan kokende soep met groenten erin, of dampende noedels direct uit de wok.

Gerelateerde berichten

Hotel zeepjes: het kleine luxe detail in jouw gastbeleving

Stap na stap streeft elke hoteleigenaar ernaar om gasten een uitzonderlijke en gedenkwaardige ervaring te bieden. Eén van de subtielste, maar meest...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden