Reizen vakanties

Wat is burlesque?

Wat is burlesque?

Geplaatst op

Burlesque is van oorsprong een gedicht of toneelstuk waarbij veel met karikaturen gewerkt wordt, vaak in een wat platte en volkse manier vertolkt. Dit is door nachtclubs in de vorige eeuw enorm veranderd. Tegenwoordig is burlesque een vorm van striptease waarbij de vrouw niet volledig naakt gaat. Burlesque kenmerkt zich door typische jaren ’50 kleding en stijl: rode lippen en wangen, veren, parels en hoge hoeden.

Vrouwelijk en sensueel

Een burlesque is nog steeds erg populair. In veel dansscholen kun je de fijne kneepjes van de burlesque leren. Het belangrijkste is dat je het publiek weet te verleiden door middel van het op een juiste manier gebruiken van je vrouwelijkheid en sensualiteit.

Zang en dans

Burlesque is meer dan alleen jezelf uitkleden op een sensuele manier voor je publiek. Burlesque is een échte entertainmentvorm. Het is dus belangrijk dat je ook je publiek weet te entertainen met andere talenten; vooral zang en dans. Beheers je deze onderdelen nog niet en zou je ze wel willen leren? Dan kun je op verschillende locaties in Nederland een burlesque workshop volgen.

Stijl en kleding

Het is belangrijk dat je je tijdens een workshop comfortabel voelt zodat je alle bewegingen goed kunt maken. Tijdens een burlesque optreden daarentegen, zul je toch een interessante outfit moeten dragen! Zoals we net al aangaven bestaan er veel jaren ’50 elementen in de burlesque. Dit is vooral goed te zien bij de kleding die de meeste burlesque-danseressen dragen: hoge hoeden, veren en parels zijn erg veel aanwezig. Voor wat betreft stijl en make-up dien je voldoende make-up op te hebben zodat mensen wat verder achterin de zaal ook je verleidende gezichtsuitdrukkingen goed kunnen zien.

Wanneer burlesque?

Je kunt je misschien afvragen wat nu wel en geen geschikte aangelegenheden zijn om een burlesque show op te voeren. Dat is soms wat lastiger te bepalen aangezien het minder seksueel is dan een striptease. Desalniettemin raden we je aan om een burlesque show op te voeren op momenten dat je enkel te maken hebt met een meerderjarig publiek.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden