Reizen vakanties

Wat is er te doen in Kaprun in de zomer?

Wat is er te doen in Kaprun in de zomer?

Geplaatst op

Je denkt eraan om een appartement Kaprun te boeken in zomer, maar in de verhalen over dit gebied komt het steeds als wintersportgebied naar voren. Het lijkt wel alsof je er alleen maar kunt skiën. Wij kunnen je echter verzekeren dat Kaprun net zo fantastisch is in de zomer. Er is zoveel te doen, dat het niet uitmaakt of je oud, jong, sportief of niet bent. Er is voor een ieder iets te doen in Kaprun. In deze blog gaan we bespreken wat dit allemaal is.

  • Sigmund Thun Klamm

Ongeveer 14.000 jaar geleden lag heel Kaprun onder het ijs. Naarmate de tijd verstreek is dit ijs gesmolten en is er een rivier ontstaan die de Kapruner Ache heet. Deze rivier heeft een mooi pad voor zichzelf gesneden in de rotsen van 320 meter lang en 32 meter diep. De mens heeft zo’n 200 jaar geleden dit natuurschoon ontdekt en er een wandelpad langs gemaakt. Het is een prachtig gebied met vloeiend, wild water en kleine watervallen.

  • Kaprun kasteel

Het Kaprun kasteel stamt uit de middeleeuwen en is gelegen op een berg in Kaprun. Het kasteel is gebouwd in de 12e eeuw en de officiële naam van het kasteel is ‘Chataprunnin’. Er leefden hier aristocratische families en het kasteel functioneerde toentertijd als een soort van statussymbool. Vandaag de dag is het nog steeds een prachtig kasteel om te bezoeken en we raden het ook zeker aan.

  • Maiskogel

Vergeet al je problemen op deze mooie berg genaamd de Maiskogel. De Maiskogel is een prachtige plek om voor een wandeling te gaan, en omdat het pad makkelijk te belopen is, is het ideaal om dit met familie te doen. Als je na je wandeling aan iets meer spanning toe bent, dan kun je onderaan de berg ook nog een ritje nemen op de Maisiflitzer, Kaprun’s bekende rodelbaan. Hier is ook een speeltuin en een restaurant om na deze activiteiten lekker te relaxen.

  • Tauern Spa World Kaprun

Rust, relax en zwem bij Tauern Spa, het wellness resort van Kaprun. Dit resort is pas een paar jaar geleden gebouwd en staat bekend om zijn unieke balans tussen, sport, rust en actie. In de zomer is het de ideale plek om na een wandeling of na een fietsrit lekker te relaxen. Voor kinderen hebben ze hier ook een leuk kinderbad gebouwd met lange glijbanen. De spa telt in totaal 13 sauna’s en 12 zwembaden, hiertussen zit ook een outdoor zoutwater zwembad om wat baantjes te trekken. De Tauern Spa biedt ook massages en body & soul-behandelingen.

Gerelateerde berichten

Hotel zeepjes: het kleine luxe detail in jouw gastbeleving

Stap na stap streeft elke hoteleigenaar ernaar om gasten een uitzonderlijke en gedenkwaardige ervaring te bieden. Eén van de subtielste, maar meest...

Lees meer

Wanneer naar de Ardennen? Seizoenshoogtepunten en evenementen

De Ardennen is een idyllische bestemming voor natuurliefhebbers, avonturiers en rustzoekers. Maar wanneer is de optimale tijd voor een bezoek? Dat...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden