Voor een verre vakantie is het buitengewoon belangrijk dat je de juiste items checkt voordat je weggaat. In deze blog willen we je graag mee helpen omdat je door de drukte en eventuele spanning toch nog wel eens wat dingen zou kunnen vergeten. Lees dan deze blog en ontdek wat je niet mag vergeten. 

Handige dingen die je niet mag vergeten

Wanneer de reis een flink eind weg is, is het erg slim om je paspoort mee te nemen, daarnaast moet je ook de boarding pass niet vergeten. Wat dacht je van eventuele rijbewijzen? Je documenten kun je het beste in een tasje bewaren. Daarnaast heb je natuurlijk je mobiele telefoon nodig. Zorg er ook voor dat het mogelijk is een contactpersoon op te bellen wanneer het nodig is, bijvoorbeeld in geval van nood. Tijdens de vliegreis kan het interessant zijn om tijdschriften en boeken te lezen. Zo kom je de tijd makkelijker door, want zo’n reis kan toch al snel een aantal uur duren. Vaak is het ook wel zo dat er een entertainmentsysteem in de stoel ingebouwd is. Zo kun je films kijken tijdens de vliegreis. Erg prettig en leuk. Ook om samen te kijken. 

Andere makkelijke dingen om bij je te hebben

Het is erg gemakkelijk om wat crackers bij je te hebben, natuurlijk krijg je wel eten tijdens de vlucht, maar het is erg belangrijk om ook wat tussendoortjes te hebben, zo houd je het gewoon langer vol. Veel mensen zijn niet helemaal gekleed op het klimaat van de vakantiebestemming. Dat is ook niet zo raar, want in Nederland is het doorgaans niet zo vreselijk heet terwijl dat bijvoorbeeld op de vakantiebestemming Afrika wel zo is. Het is goed om lichte stoffen te dragen die luchtig zijn. Pak een tas in met luchtige zomerkleding dan kun je dat direct snel aantrekken wanneer je op de bestemming bent. Tijdens de vliegreis is het wel fijn om een hoodie of joggingbroek aan te hebben, het kan namelijk wel eens fris zijn aan boord. 

Hoe kom je überhaupt gemakkelijk op het vliegveld aan? 

Veel mensen gaan met de auto naar het vliegveld, dit vanwege het feit dat het openbaar vervoer relatief laat in de ochtend begint te rijden, terwijl vluchten heel vroeg kunnen vertrekken. Zelf met de auto naar het vliegveld rijden is een optie, maar vaak vragen we familie of vrienden te helpen als chauffeur. Maar wat als dit niet kan? Er is een andere optie (naast de oude vertrouwde taxi), namelijk de studentchauffeur.

Wat is een studentchauffeur?  

De studentchauffeur is een student die parttime werkt naast de studie. Deze kun je inhuren en zelfs in je eigen auto laten rijden. Dat is erg makkelijk en prettig, met je eigen auto naar het vliegveld, maar je wilt niet dat deze bijvoorbeeld twee weken geparkeerd staat op het vliegveld, want dat kost nogal wat. Een studentchauffeur mag dan een parttimer zijn, hij of zij is zeker geen amateur. Ze hebben een cursus gehad om als professional te rijden in een zakelijke context. Doe je voordeel met deze chauffeur, laat je naar het vliegveld brengen, lekker relaxt en laat je auto daarna weer terug naar huis rijden.